WELKOM BIJ CENTRUM DHARMA

Centrum voor Spirituele Vorming, Massage en Energetisch Lichaamswerk

 

De ontspanningsmassage

 

 

 

Tijdsduur: 45 of 90 minuten
Douchen naderhand is gratis

Voor de tarieven klik hier


Een sessie van 45 of 90 minuten die bestaat uit ontvangst en het doorgeven van de Universele Energie (Reiki) via een heerlijk ontspannende massage  Vaak is een lichaam dagen of wekenlang in een houding. Denk aan kantoorwerk, autorijden, lang in een houding staan of zitten. Hierbij gaan spieren vast zitten en pijn doen. Bij de ontspanningsmassage wordt uw gehele lichaam zacht gemasseerd met een etherische olie. Rust en ontspanning staan centraal bij deze massage, die heilzaam is voor lichaam en geest. U voelt letterlijk de spanning van u af glijden ! Deze massage is klachtgericht en heerlijk om te mogen ontvangen. Uw lichaam zal ik  heerlijk tot rust brengen en u verlichten van alle spanningen.. Uw lichaam wordt in delen gemasseerd en behandeld. Indien er spanningen los komen wordt u bedekt met warme doeken. Na de behandeling zal gaat u geheel ontspannen weer huiswaarts

Massage is gezond, vanwege de activering van de bloedsomloop, de ondersteuning van de lymfestroom die zorgt voor een optimale afvoer van afvalstoffen, en het verlichtende effect bij pijn

Oudste manier van genezen

Massage of aanraken is misschien wel een van de oudste manieren van genezen. Als je jezelf stoot dan wrijf je automatisch over de pijnlijke plek. Bij verdriet omhels je iemand om te troosten en baby’s die niet voldoende worden aangeraakt ontwikkelen zich minder snel. Volgens onderzoek is warmte en aanraking helend omdat hierdoor onder meer het hormoon oxytocine toeneemt. Dit hormoon wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd en stimuleert een vredig en rustig gevoel. Het bevordert het ontspannen van de spieren en verlaagt de bloeddruk. Het is hetzelfde hormoon als vrouwen die borstvoeding geven aanmaken.

De huid

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het beschermt tegen invloeden van buitenaf en vormt een natuurlijke barričre tussen de binnen- en buitenwereld. We staan er niet altijd bij stil, maar via de huid staan we ook in contact met onszelf, ons gevoel en met anderen. De huid kan veel over onszelf vertellen. Wat we eten, hoeveel slaap of vocht we binnenkrijgen en bijvoorbeeld hoeveel stress we te verduren hebben. Massage- en fysiotherapeuten zijn van mening dat spanning of gespannenheid de doorstroming van energie en doorbloeding blokkeert. De belemmering van deze doorstroming en doorbloeding zou leiden tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Bovendien kan er een ophoping van gifstoffen in het lichaam ontstaan.
Massage helpt deze spanningen te verminderen en geeft het lichaam de kans zich met de eigen energie te genezen.

Spanning

Bij spanning voelt een aanraking heel anders aan dan in een ontspannen toestand. Door teveel stress kun je jezelf verliezen in de buitenwereld en is het soms moeilijk bij je eigen gevoel en grenzen te komen. Vandaar dat je letterlijk het gevoel kunt hebben de wereld op je schouders te dragen. Een massage kan je weer terugbrengen bij je lichaam, je eigen gevoel, en ook je grenzen. Door de huid met aandacht te masseren kunnen opgehoopte spanningen worden losgelaten en de stroming in het lichaam worden verbeterd.

Aandacht

Belangrijk bij een goede massage is niet alleen de techniek en bekwaamheid van de masseur of masseuse, maar net zo belangrijk is de aandacht van diegene. Wanneer je wordt gemasseerd door iemand die er met zijn aandacht niet bij is, doordat hij of zij tv kijkt of ondertussen things-to-do-lijstjes bedenkt, dan wordt de aanraking mechanisch. Aangezien we geen robots zijn, voelen we dat verschil. Daarom is het belangrijk een goed opgeleide massagetherapeut te vinden. Je zou voor je behandeling eerst eens kunnen kennismaken, zodat je van tevoren weet dat je bij die masseur in goede handen bent.

Wat voor massage?

In de meeste gevallen voelt de therapeut met de handen aan waar de meeste spanning zit en zal daar gericht aandacht aan besteden. Daarnaast is de techniek die tijdens massages wordt gebruikt, afhankelijk van het soort massage. Acupressuur is bijvoorbeeld gebaseerd op de principes van acupunctuur. Op bepaalde lichaamspunten wordt druk uitgeoefend met de vingers, ter behandeling van bijvoorbeeld stress en gewrichtsontstekingen. Bij een Thaise massage wordt gebruik gemaakt van een combinatie van drukpunten en rekken en strekken. Bij aromatherapeutische massage wordt gebruik gemaakt van bepaalde oliën met genezende en verjongende effecten. Andere bekende massages zijn: medische massage, reflexologie, Reiki, Rolfing, Shiatsu, Zweedse massage en de laatste tijd is ook de Hot Stone-massage erg populair, vanwege de ontspannende werking van de warme stenen waarmee wordt gemasseerd. Sport je intensief of verricht je veel lichamelijk werk dan kan bijvoorbeeld een sportmassage heilzaam zijn.

 

 

 

 

 

top   

 

 

 

 

   

 

Home

Alle knoppen samen

Mijn aanbod

Hooggevoeligheid HSP

Tarieven

Contact

Wie is Asherah

Let op: voorlopig worden er geen cursussen gegeven

 

Cursus Healing Dance

De Reiki cursus

Reiki Groep

Meditatie cursus

Contact met de Aarde

Alles over inschrijven

Gastenboekje 

Foto Galerij 1

Foto Galerij 2

Foto Galerij 3

Foto Galerij 4

Foto Galerij 5