Asherah's CENTRUM DHARMA Centrum "Le Soleill

 

 Workshop in Contact met de Aarde

 

zaterdag 18 augustus en 29 september 2012

 


Tijd: van13.00-16.00 uur
Trefplaats:
ingang Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 -6414 EL Heerlen 

 
Kosten: € 10 p.p.
Minimaal aantal deelnemers : 15 /Maximaal aantal deelnemers: 30
Aanmelden en meer informatie :  
dharmacentrum@gmail.com  of 06-20558935
 

 

 

 

WORKSHOP: IN CONTACT MET DE AARDE

     

Bij deze workshop wordt de natuur in de omgeving gebruikt. De mensen die zich hebben aangemeld gaan mee in een groep achter de leidster. Meegenomen worden sjamanentrommel en klankschaal.  Opgeven voor deze workshop kan je je via  dharmacentrum@gmail.com  Vertrek en aankomst is altijd bij de ingang van de Brunssummerheide.

Schaapskooiweg 99
6414 EL Heerlen


We eindigen aan het eind van onze toch met een lied. Als dank voor de moeder aarde. Daarna is er de mogelijkheid om een lunch te nemen of om lekker even uit te rusten bij bezoekerscentrum Brunssummerheide http://www.natuurmonumenten.nl/bcbrunssummerheide.

 

Bij het begin van de wandeling staan we even stil en ademen eens diep in. Daarna gaan we op ontdekkingsreis door de natuur en maken contact met moeder aarde. We gaan naar een rustige plek en daar doen we een aantal verbindingsoefeningen met moeder aarde. Je kunt er heerlijk oude zeer en nare herinneringen achterlaten. Moeder aarde neemt het graag van je over. Laat je meenemen door de geluiden van de natuur en die van je lichaam.

Kijkend naar de workshop wordt er onder andere het volgende geleerd: Te gronden en centreren, ademkrachtoefeningen en stellen en verdedigen. Het gebruik van mentale kracht verbonden met je innerlijke kracht. Dit wordt geleerd door middel van allerlei oefeningen.

Gronden en centreren is iets wat voortkomt uit Japanse en Chinese religies. Als we kijken naar yoga dan zien we dat daar geleerd wordt om te gronden en centreren. Centreren wil zeggen dat je je energie concentreert en focust in je centrum. Dit centrum bevindt zich ongeveer vier vingers breed onder je navel. Het gronden houdt in dat je door middel van je voeten contact maakt met de aarde.

Nu maken we altijd contact met de aarde, dit komt door de zwaartekracht. Met dit gronden wordt dus een spiritueel contact met de aarde bedoeld en niet het fysieke contact wat normaal is. Dit gronden en centreren wordt toegepast om de negatieve energie via je stuitje door je benen te laten afvloeien naar de aarde. Het centreren is ervoor om de energie die je hebt vanuit je onderbuik door je hele lichaam te laten stromen.

In het Hindoeďsme noemt men deze energie ook wel kundalini. Hier wordt het op een andere manier gebruikt, maar het is dezelfde energie die vrijkomt in je lichaam. Het betreft hier dus een vorm van spiritisme en occulte belasting door middel van zogenaamde onschuldige relaxoefeningen.

Door de ademhalingsoefeningen krijg je meer contact met je gevoel en je lichaam. Deze techniek vind je terug bij allerlei spirituele oefeningen zoals bij yoga het geval is. De ademoefeningen in deze workshop moeten we niet verwarren met de oefeningen die iemand doet die hyperventilatie heeft. De oefeningen van Centrum Dharma zijn bedoeld om in contact te komen met je lichaam en je gevoel.

Hierna doen we een ontladende oefening en een opladende oefening waardoor we lekker in onze eigen energie komen. We zoeken dan een boom uit die bij ons past en gaan samen met die boom op reis.

De workshop duurt 2 -3 uur.  Minimum aantal deelnemers 10, maximum 30. Ook voor bedrijven en instellingen op locatie te reserveren. Meenemen dikke jas of cape, vuilniszak om op te liggen, of matje of deken, flesje water, schone sokken, rolletje voor onder je nek.

Voor meer informatie bel  06-20558935 of per email dharmacentrum@gmail.com  
Voor meer informatie kan je kijken op www.lesoleill.nl

Namaste en misschien tot  deze leuke en zinvolle workshop

 

 

 

 

top   

 

 

 

 

   

 

Home

Alle knoppen samen

Mijn aanbod

Hooggevoeligheid

Tarieven

Contact

Wie is Asherah

Let op: voorlopig worden er geen cursussen gegeven

 

Cursus Healing Dance

De Reiki cursus

Reiki Groep

Meditatie cursus

Contact met de Aarde

Alles over inschrijven

Gastenboekje