WELKOM BIJ CENTRUM DHARMA

Centrum voor Spirituele Vorming, Massage en Energetisch Lichaamswerk

 

 

 

 DE POLARITEITSMASSAGE

Bronvermelding : http://www.massagekeuze.nl/massages/polariteitsmassage#ixzz0eAKZkF0C

Duur: 90 minuten
Voor de tarieven klik hier

De behandeling/massage bestaat uit het geven van een aantal basishandelingen om de geblokkeerde levensenergie los te maken, zodat de energie weer vrij kan stromen. Dit gebeurt door middel van diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking. Spanningen hopen zich altijd op op zwakkere delen van ons lichaam. Als je echt effect wilt met deze behandeling/massage is het wenselijk dat je meerdere behandelingen neemt, omdat een klacht meestal al jarenlang aanwezig is en deze dus niet met een behandeling in goede banen kan komen. Klachten ontstaan niet zomaar van de ene op de andere dag. Je merkt ze alleen niet op, omdat je te druk bezig bent met andere dingen zoals carriere maken. Wat je jarenlang vasthoudt is niet in een keer te verwijderen. Verder verwacht ik dat je zelf thuis ook aan je eigen energiestroom werkt door middel van diverse oefeningen,coaching en begeleiding per mail en zelfstudie. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan de chakra punten en werk dan met de chakra stenen van Tachyon energie.

 

         Het etherchakra beheerst de stem, het gehoor en de keel

         Het luchtchakra beheerst de bloedcirculatie, het hart en de longen

         Het vuurchakra beheerst de  spijsvertering, de maag en de ingewanden

         Het  waterchakra beheerst de de voortplantingsorganen, de kliersecretie en de emotionele drijfveren

         Het Aardechakra beheerst de uitscheiding van vloeistoffen en vaste stoffen, de blaas en het rectum

 

Belangrijke informatie. Voor deze behandeling hoef je je niet uit te kleden. Het enige wat ik vraag is de schoenen en kousen uit te doen. Dit doe ik ook om goed contact te maken met de aarde-energie.  Alleen als je rugklachten hebt, vraag ik je om meer kleding uit te doen (niet het ondergoed). Wil je deze behandeling liever in de vorm van een massage dan kan dit ook uiteraard.

Twee, maar zeker een keer per week een behandeling is in het begin zeker aan te raden wil je echt effect krijgen. Het beste is echter een serie van 6 behandelingen te nemen. Voor en na de behandeling geef ik graag advies over hoe je jouw levensenergie weer optimaal aan het stromen kunt brengen en jij zo jouw leven weer in balans en innerlijke rust kunt voortzetten, vanuit nieuwe energie en een gezond lichaam.

Herkomst

De polariteitsmassage is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door doctor Randolph Stone, een in Oostenrijk geboren natuur geneeskundige, die ontdekte dat ons lichaam, net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. De bovenkant van ons lichaam is positief geladen en onze voeten hebben een negatieve lading. Polariteitsmassage is een energetische massage tussen de verschillende polen van het lichaam, wat ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld. Wanneer een van de drie uit balans is, geeft dat een energie ophoping, die ergens anders in het lichaam weer een tekort creŽert. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht, wat de weg vrij maakt om, via emoties, bewust te worden van de achterliggende gedachten. Blokkades worden hierdoor opgeheven.

Mijn ervaring met polariteit

Ik kwam met polariteit in aanraking toen ik van mijn vader het boekje kreeg: JOUW HANDEN GENEZEN. Dit boekje en de lessen van mijn leraren werden een belangrijke aanvulling op mij werk. Samen met Reiki, Tantra en Chakratherapie werkt deze methode uitstekend. Later merkte ik steeds meer de polariteiten in het lichaam van de mensen die bij mij kwamen voor een behandeling/massage. Ik werk er graag mee, omdat je meestal al direct een goede respons kunt verwachten. Polariteitsmassage behandelt geen ziekten of klachten, zij behandelt de levensenergie zelf die door alle organen en weesfes van het lichaam stroomt en deze van energie voorziet. Als de energie ergens geblokkeerd raakt, wordt die plaats meestal ervaren als gevoelig of pijnlijk. Ik werk dan met de natuurelementen: ether, lucht, vuur, water en aarde.

De levensenergie stroomt verticaal, horizontaal en in spiralen van boven naar beneden en van het middelpunt naar buiten. Energie stroomt altijd van positief naar negatief. De woorden positief en negatief zijn ontleend aan de theorie van het elektromagnetisme, maar het zou een misvatting zijn te denken dat levensenergie elektromagnetisch van aard is. Er bestaat echter wel een relatie tussen hen want zij gehoorzamen aan gelijksoortige wetten. In het menselijk lichaam is zowel levensenergie als elektromagnetische energie aanwezig en beiden dienen hun eigen doel. Levenskracht of Prana is een subtiele vorm van elektromagnetische energie. Door spanningen kan deze energievorm verzwakt of gedeeltelijk geblokkeerd raken.

Polariteitsmassage is een vorm van integratieve massage. Integratieve massage is ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft: Ze wrijft over de zere plek (intuÔtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit). Integratieve massage combineert de massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op jouw behoefte van dit moment. Voor meer informatie over de andere twee vormen zie Intuitieve massage en Dynamische massage.

Effect

Polariteitsmassage is een techniek die een disbalans, wat kan ontstaan door psychische, emotionele of geestelijke spanningen die zich uiten in het lichaam, weer in balans en ontspanning brengt.
Daarnaast geeft het een verzachting van pijn en klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, maagklachten, vermoeidheid en kan ook heel geneeskrachtig zijn bij astma of bronchitis.  Als je gemasseerd wordt, word je je meer bewust van wat er zich afspeelt in je lichaam. Je krijgt meer contact met je lichaam en je kan signalen die je krijgt eerder herkennen en leert daarbij stil te staan. Er ontstaat meer contact met je gevoel, je wordt je bewuster van wat zich voordoet in je leven en hoe je ermee omgaat. Het kan ook helpen bij verwerking en geeft een impuls tot verandering. Polariteitsmassage is een aanzet tot bewustwording, het zet je in beweging.

Techniek

Door de polariteitsenergie langs de meridianen te leiden, brengt ik de de polen met elkaar in verbinding en kan de Qi, de levensenergie, vrij stromen. Dit doet de masseur door zijn handen op verschillende reflexpunten van het lichaam te leggen en vervolgens de huid en de spieren te masseren met een massage-olie. Hierdoor kan de energie tussen de geblokkeerde en slecht verzorgde gebieden weer in balans komen. Er wordt gebruik gemaakt van drie verschillende soorten aanrakingen, namelijk diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking, waarbij de handen op korte afstand van het lichaam worden gehouden. Diepe massage kan geblokkeerde energie losmaken. Lichte aanraking en niet-lichamelijke aanraking polariseert de energie. De massage wordt gegeven op een massagetafel en je kan zowel aangekleed als niet-aangekleed de  massage ondergaan. Polariteitsmassage is mogelijk voor iedereen, voor jong en oud.

Specifiek product: Massage olie

Bij de holistische massage wordt alleen gebruik gemaakt van het product massage olie. De meest gebruikte massage oliŽn zijn die met etherische oliŽn.  Etherische oliŽn ruiken lekker en kunnen het effect van een massage versterken. Etherische oliŽn zijn uiterst geconcentreerd en heel krachtig. Ze mogen nooit rechtstreeks op de huid aangebracht worden, omdat dit irritatie veroorzaakt. Bovendien kunnen ze in een te hoge concentratie een tegenovergesteld effect hebben.

Informatie over verschillende soorten etherische oliŽn en hun werking.

 

 

 

 

 

 

top   

 

 

 

 

   

 

 

Home

Alle knoppen samen

Mijn aanbod

Hooggevoeligheid HSP

Tarieven

Contact

Wie is Asherah

Let op: voorlopig worden er geen cursussen gegeven

 

Cursus Healing Dance

De Reiki cursus

Reiki Groep

Meditatie cursus

Contact met de Aarde

Alles over inschrijven

Gastenboekje 

Foto Galerij 1

Foto Galerij 2

Foto Galerij 3

Foto Galerij 4

Foto Galerij 5