WELKOM BIJ CENTRUM DHARMA

Centrum voor Spirituele Vorming, Massage en Energetisch Lichaamswerk

DR USUI EN TANTRA

 

 

 BRONVERMELDING: DE KERN VAN REIKI VAN DIANE STEIN

 

INDIA

 

543 v Chr.                               De geboorte van Siddhartha Gautama (Boeddha) in het grensgebied van Tibet en Nepal

 

 480 v. Chr.                             Overlijden van Siddhartha Gautama in Kusingara, India

 

2e - 1e eeuw  v Chr.                 Tantra Lotus Sutra geschreven

 

7 v.  Chr.                                 Historisch geboortejaar van Jezus.

 

5. v. Chr.                                 De Drie Wijzen komen uit het Oosten (India) op zoek naar de re´ncarnatie van een Verlichte. Ze nemen Jezus

en het gezin mee naar Egypte en India.

 

Tussen 27 en 33    Jezus          Jezus keert gedurende twee a drie jaar terug naar Jeruzalem

 

30 of 33                                  De kruisiging. Bewijs dat Jezus heeft overleefd.

 

46 of 49                                  Zestien jaar na de kruisiging keert Jezus terug naar India

110                                         Jezus overleden in Srinagar, India. Volgens de overlevering is hij 120 jaar

                                         geworden. In die tijd niet ongewoon.

  DR. MIKAO USUI

JAPAN

Dokter Mikao Usui ging op zoek naar de geneesmethoden van Jezus en Boeddha en vond in de 19e eeuw de oude relicten van Shiva, in de esoterische leer van India. Zijn reis en zoektocht staat uitgebreid beschreven in alle Reiki Boeken. Diegenen die Reiki kennen, kennen ook dit verhaal. Zo kwam Reiki naar het westen. Alleen werd de Amerikanen en de westerlingen niet verteld dat dokter Usui de meeste kennis van Reiki haalde uit de oude geschriften van Boeddha.

 

Boeddha  geboren 543 v Christus in de buurt van de grens van Nepal. Hij kreeg de naam Siddhartha Gautama en was een koningszoon. Tijdens zijn jeugd is hij van de buitenwereld gescheiden en onwetend gehouden en toen hij volwassen werd is hij die gouden gevangenis ontsnapt en is de wereld gaan verkennen. De wereld van lijden, ouderdom, ziekte, dood, armoede. Hij wilde de mensheid verlossen van pijn. Net als Jezus kreeg hij openbaringen tijdens het mediteren en net als Jezus werd hem toen de weg gewezen alle mensen te genezen. Boeddha kwam tot de ontdekking dat alle gehechtheid aan wereldse zaken, en zelfs aan mensen, met de hebzucht en negativiteit die onvermijdelijk met een dergelijke gehechtheid zijn verbonden, de oorsprong is van alle menselijk lijden. Handelingen die zijn gebaseerd op deze vormen van gehechtheid brengen zowel negatieve als positieve karma voort, waardoor de Geest van de mens verbonden blijft met de Aarde. Karma is er de oorzaak van dat mensen keer op keer worden herboren om situaties op te lossen. Herboren worden en leven op Aarde zijn de oorsprong van het menselijk lijden en toch kan het Karma niet worden gereinigd behalve door re´ncarnatie in het menselijk lichaam.

De essentie van de boeddhistische leerstellingen geeft antwoord op deze paradox hoe karma op te lossen en een einde te maken aan de kringloop van re´ncarnatie en wedergeboorte. Deze filosofie heeft een diepgaande invloed gehad op alle religies, met inbegrip het christendom. Het boeddhisme is gebaseerd op het principe van meegevoel met alles wat leeft, op niet agressief zijn tegenover mens en dier, op het ontzien van mens en dier, op een liefdevolle onthechting bij het helpen van anderen. Voor de boeddhist is heelkunde veel meer dan genezen van het lichaam, omdat ook de geest en de gevoelens moeten worden geheeld en omdat helen voor alles spiritueel dient te zijn. De wereld moet worden beschouwd als een illusie, als een schepping van de Geest, voortgekomen uit de Leegte.  

Dokter Mikao Usui is de boeddhistische leer gaan leren. De leerstellingen van Boeddha  zijn het pad der verlichting.

Een Bodhisattva (redder) is een volgeling van Boeddha. Het is een mens die de staat van Verlichting heeft bereikt en die niet meer hoeft te re´ncarneren.

Je kunt allerlei methoden toepassen om de verlichting te bereiken: buitenzintuiglijke meditatie, yoga, buitenzintuiglijke technieken, visualisatie, vele vormen van spirituele heling. Denk aan Ayurveda, Reiki ,Energetisch lichaamswerk, NLP en noem maar op. Tantra is een bijzondere esoterische vorm van Mahayana boeddhisme die in Tibet tot ontwikkeling is gekomen. Hierin is volledige toewijding vereist in buitenzintuiglijke meditatie. In het westen wordt Tantra abusievelijk aangezien voor seksuele gebruiken, maar de doelstelling van Tantra is verbinding en eenwording met alle ZIJN. Tantra is het pad van overgave en van Liefde.  Leven vanuit Liefde is Leven vanuit je hart en Leven vanuit je hart is vandaag de dag voor velen moeilijker dan je denkt. Toch gaan wij naar een maatschappij toe waarin leven vanuit je hart wezenlijk belangrijk wordt. Het individualisme wat nu zo overheerst in deze huidige maatschappij zal in de toekomst gaan verdwijnen als sneeuw voor de zon. De mens heeft het individualisme geschapen vanuit het ego en datzelfde ego zal de mensheid weer terug brengen naar het simpele. Naar onze kern en onze basis. Naar leven en kiezen vanuit je hart.

 


 


   

 

 


 

        

Home

Alle knoppen samen

Mijn aanbod

Hooggevoeligheid HSP

Tarieven

Contact

Wie is Asherah

Let op: voorlopig worden er geen cursussen gegeven

 

Cursus Healing Dance

De Reiki cursus

Reiki Groep

Meditatie cursus

Contact met de Aarde

Alles over inschrijven

Gastenboekje 

Foto Galerij 1

Foto Galerij 2

Foto Galerij 3

Foto Galerij 4

Foto Galerij 5