Asherah's  Centrum "Le Soleill

VERSLAG ROLDUC 2006


 DE VOORBEREIDINGEN

 

De voorbereidingen van onze spirituele Tantra Dag Rolduc 2006 namen maanden van intensief werk en voorbereiding met zich mee. Reclame op tv, per post en via de mail ging de deur uit. De reacties waren dit jaar zeer verschillend. Positief en negatief. Lees maar.Sommige deelnemers van vorig jaar wilden meedoen en anderen hadden net die dag iets anders voor en gaven aan dit heel jammer te vinden. Zij hadden al eens beleefd hoe bijzonder zo een dag op Rolduc was en kon zijn. Zij hadden er veel voor over gehad om mee te mogen deelnemen en hadden er ook veel voor over gehad. Roep Tantra in Limburg en je wordt niet begrepen. Roep Tantra in het Noorden des lands en het loopt storm. Weer anderen (en met name de mensen en vrouwen in Limburg) zijn bang voor Tantra. Ze zeiden mee te willen doen. Ze zeiden het mee te willen maken. Ze zeiden er komt nog wel een andere keer een kans. Ze zeiden, nee, want het heeft met seks te maken. Ze zeiden, nee, het is te duur. Of?..ik voel me niet lekker, ik zit niet lekker in mijn vel, ik moet op vakantie, dus ik ben er niet op die dag en ga zo maar door! Ze zeiden van alles en nog wat, maar niet de ware reden en die is angst. Bang zijn. Wat is angst? Wat is bang zijn? Waarom zijn ze  bang, vroeg ik me dan af? Bang kan je zijn om verschillende redenen. De dames die niet kwamen? Die hadden hun redenen, die ik ook accepteer als zodanig. Redenen waarop ik hier niet al te diep op in wil gaan, behalve dan de factor angst.  Vorig jaar liepen een aantal mensen de zaal uit, want zij kwamen zichzelf tegen. En dat was hen even teveel.

 

Uit de ervaring van vorig jaar, wist ik dat zowel de heren als de dames ieder met hun eigen instap, verwachtingen en ballast aan deze dag mee wilde doen. Ik wist dus wat mij te wachten stond toen ik de planning nam om dit jaar weer Rolduc te doen. Dit jaar deed ik deze dag echter niet alleen, net zo als vorig jaar. Dit jaar deed ik het met iemand die mij heel dierbaar is geworden, de laatste jaren en wel met Wil Bekker, natuurgeneeskundig therapeut, voetreflexoloog, coach en traumatherapeut en nog veel meer en daarnaast ook een heel goede persoonlijke vriend, die mij zeer na staat. Wij stelden een schitterend programma samen en zagen uit naar de volbrenging van deze dag.


ANDERS DAN ANDERS

 

Dit jaar was het echter anders, en zou het anders worden want het was tevens mijn afscheid van Limburg en dat viel toch eventjes niet mee. De afgelopen maanden heb ik deels in Amsterdam en omgeving gewerkt en deels in Limburg en tijdens deze periode zijn mijn vriend en ik op zoek gegaan naar een plek voor onszelf. Enkele insiders namen aan deze zoektocht deel en leefden met ons mee. Familie, vrienden en kennissen. Uiteindelijk?..half augustus 2006 vonden wij een huis in Heemskerk, waar wij willen wonen, werken en een toekomst samen willen opbouwen. Een huis waarvan wij beiden menen en voelen dat er gelukkige mensen moeten hebben geleefd, want dat is voelbaar en ook zichtbaar. Wij gaan ervoor. Voor leven in Liefde, voor leven voor en met Reiki en Tantra en wie weet wat er nog voor moois op ons pad komt.

 

Twee bijzondere mensen. Shakti  Asherah van den Berg en Jan Maarten Gerspach hebben zich gevonden het afgelopen jaar. Een verbintenis door en met hulp van boven, daar zijn wij van overtuigd.  Echt Shakti en Shiva zoals het wordt beschreven in alle Tantra boeken en mythologieen. Het is en het is goed zo!

 

 

 

OP WEG NAAR ROLDUC

 

Wat wij op weg naar dit jaar tegen kwamen was vooral de angst bij verschillende mensen. Heren, maar ook dames en met name een aantal bijzondere dames. Wetende uit eigen ervaringen dat angst, angstige gedachten ziekmakend en zelfs dodend kan werken en zijn, heb ik me er voor ingezet om met veel Passie en Liefde voor deze personen, hen toch het nut in te laten zien van deelname aan Rolduc. Tantra is Liefde en vooral Liefde voor jezelf. En naar jezelf kijken, jezelf voelen en meemaken zoals een ander dit doet, dat is vreemd. Voelen dat je gevoel hebt, is vreemd. Voelen dat je mens bent is al vreemd, want dat gevoel wordt je eigenlijk al bij je geboorte afgenomen. De Kundalini energie is je geboorterecht en krijg je mee vanuit de kosmos. Gelukkig komt Tantra ook in Limburg steeds meer aan bod en zelfs over de grens naar Belgie en Frankrijk gaat men nu aan Tantra doen. Gelukkig is dan internet een goed medium om je eens meer te verdiepen in Tantra en de fascinerende werking ervan. In feite is het Reiki, maar het werkt andersom. Reiki en tantra zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat vind je terug in de boeken van Diana Stein, waar ik ondermeer les uit geef.  Maar als geen ander ken en herken ik die angst die ik eens zelf ook had. HAD! En ik heb er begrip voor, want ik weet hoe het voelt, maar ik weet ook dat achter die angst jijzelf ligt, en achter die angst ligt een mens van vlees en bloed, met gevoelens en emoties die steeds maar weg gedrukt moeten worden in deze  maatschappij.

Maar uiteindelijk kan je niemand overhalen die er niet aan toe is, je kunt niemand achter die angst eventjes laten spieken of je kunt niemand er toe dwingen. Dat was ook niet de bedoeling van Rolduc 2006.

 

DE ANGST

 

De angst is vaak groter dan het probleem zelf waardoor die angst is ontstaan. De angst voor de angst ontstaat dan en dan zit je in een vicieuze cirkel waar je niet meer uit komt zonder hulp van derden. En dan zoek je hulp, bij je partner, bij allerlei ervaringsdeskundigen of bij alternatieve helers zoals Wil Bekker en ikzelf.

Angst is nuttig, angst heb je nodig. Hoe vreemd het misschien ook mag lijken, zonder angst kan je niet goed functioneren. Angst stelt je in staat om snel te kunnen reageren op een (mogelijk) bedreigende situatie. Alle kenmerken van angst zijn dan ook het best te verklaren vanuit de mogelijkheid tot het ondernemen van actie die het biedt. Voor het ondernemen van actie is het noodzakelijk dat het lichaam voldoende zuurstof naar de spieren kan transporteren. Deze zuurstof is nodig voor het verbrandingsproces waarmee de spieren energie leveren. De manier om die zuurstof binnen te krijgen ligt voor de hand: dieper en sneller gaan ademhalen. Deze versnelling van de ademhaling gaat dan vaak gepaard met een gevoel van benauwdheid. Om de zuurstof verder te transporteren is het nodig dat het bloed, waarmee de zuurstof getransporteerd wordt, sneller rondgepompt wordt. De frequentie van de hartslag zal daarom toenemen.

Een van de kenmerken van angst is dan ook de versnelde hartslag of de hartkloppingen die iemand ervaart. Verder past de bloedsomloop zich ook wat aan. Relatief gezien zal er meer bloed naar de grote lichaamsspieren getransporteerd worden: de armen en de benen, dan naar de andere delen van het lichaam. Vaak ervaren we dat als een gevoel van duizeligheid, omdat er wat minder bloed naar de hersenen gaat, en last van maag en darmen omdat daar ook wat minder bloed naar toe gaat. Ook bereidt het lichaam zich voor op de heftige spieractiviteit die kan gaan komen. Deze spieractiviteit veroorzaakt warmte en om deze warmte af te voeren wordt het koelingsmechanisme van het lichaam ingeschakeld: zweten. Tenslotte zal ook de spierspanning bij angst toenemen, iets wat we terugzien in trillen of beven. Zo kunnen alle kenmerken van angst verklaard worden als een mechanisme dat het lichaam in staat stelt tot het snel ondernemen van actie. De stoffen die hierbij een rol spelen, zoals adrenaline, hebben verder enige tijd nodig om uit het bloed te verdwijnen. Daarom duurt het even voordat dit soort reacties weer verdwijnt. Ook een traumatische ervaring van vroeger kan er voor zorgen dat iemand in het vertrouwen in tandheelkundige verliest.Associatie (als je het al denkt of hoort dat je dan al bang bent ) van bijvoorbeeld een poot van een spin of de geur van de praktijk met een nare ervaring kan al een gevoel van angst oproepen. Ook kan angst worden aangeleerd het word als het ware overgebracht van ouder tot kind. Dit hoeft niet altijd zo te zijn.

 

Heel erg bang zijn voor sollicitaties is een vorm van erge angst. Door spanning kan je minder of geen dingen doen, omdat je verlamd bent door angst. Therapie/training is de aangewezen behandeling voor deze angst. Behandeling met medicatie kan daarbij soms steun tegen angst bieden. Angst hebben voor een gesprek en moeilijk kunnen slapen door de angst. Dat zijn alle kenmerken van angst.
Degenen die voortdurend onrustig blijven op dat moment waar het er om gaat, waar je niet moet laten zien dat je bang bent of angst hebt.
Als je bang bent gaat het weer over, maar als je angst hebt niet meer. Angst is een hormoontje (hersencel). Als een mens geen angst had zou het leven eigenlijk niet meer leuk zijn want je doet dan dingen die je helemaal niet kunt.

Positief in angst nadenken.
Positief denken is belangrijk als je angst hebt.
Hoe meer je toegeeft dat je in een negatieve gedachten komt.
Hoe meer je je meesleurt hoe meer je in een negatieve Spiraal komt.
Uiteindelijk moet je je angst overwinnen en niet andersom.
Onder andere de kracht van je gedachten.
Ze bepalen voor grote stukken hoe je alles moet doen.
Blijf dus positief en zie je angsten in de ogen.
Zie elke situatie waarin je je mogelijk angstig kunt gaan voelen.
De angst uitdagen en op deze manier kun je oefenen maak dus positief gebruik.

Tips voor mensen met een angststoornis

1. Probeer er achter te komen wat de angst betekent voor je dagelijks leven.
Klik om te downloaden

2. Praat met iemand die je goed kent.

3. Wat voel en denk ik als ik bang ga worden of angst krijg?

4. Als je bang voor iets bent dan moet je eens blijven staan en dat doe je een paar                                                                           keer tot je het bijna kwijt bent.

 


 

Wat kun je zelf doen voor een angstig persoon

1. Probeer bij de ander de angst niet weg te praten.

2. Blijf degene die ergens bang voor is aansporen om zelf dingen te doen, ook als ze daar bang voor zijn, maar dwing niet.

3.Help de ander iemand te zoeken die haar of hem helpt.

4.Zoek informatie bijvoorbeeld bij de boekhandel, bibliotheek of op internet.

Angst was dus een factor die mensen tegenhield om mee te doen met Rolduc 2006 en dat terwijl die dag juist bij hen verlichting had kunnen brengen in hun levenssituatie en leef- en liefdeswijze. Maar zoals altijd heb ik een rotsvast vertrouwen in het Karma en in de tijd die wij hadden voor de voorbereidingen en ondanks alles wat er fout ging mogen wij terug kijken op een schitterend en geslaagd evenement. Uiteindelijk stelden er zich toch een heel mooie groep samen die enthousiast mee deed met de hele dag en met de hele groep.

Er ontstond op zondag 27 augustus in Kerkrade een fijn en warm saamhorigheidsgevoel, betrokkenheid naar jezelf en naar een ander, en op het laatst naar de groep en uiteindelijk konden we deze dag afsluiten met een euforisch, tevreden en voldaan gevoel van Kracht, Energie, Geluk en Liefde.

En DAT was de bedoeling! Zo was het goed!

 

 

 ZONDAG 27 AUGUSTUS 2006

 


 

Abdij Rolduc

Tantra Dag 2006

 

      

 

 

DE GROTE DAG

 

Het hele evenement werd heel goed voorbereid en doordacht en Rolduc was er ook klaar voor. De mensen ook. Bij binnenkomst werden zij ontvangen door ons en bij een lekker kopje thee of koffie, konden de deelnemers kennis maken met elkaar. De een lichtelijk nerveus, de ander met vragen en weer een ander vol verwachting en zin om dit mee te maken. Ieder mens uniek in zijn/haar eigen persoon. Een mooie groep. We hadden er zin in!

Buiten, achter het schitterende gebouw van Rolduc werd gelijkertijd met ons evenement een kleine Luikse markt gehouden die deels van de dag niet te horen was, en deels enige storing  bracht. Tantra is werken met en aan je bewust-zijn  en  vergt concentratie op de zintuigen en je gevoel. Toch bleven de deelnemers de hele dag in de energie en dat was de bedoeling. Voelen wat jouw eigen energie is en wat je er op psychisch, mentaal, fysiek of seksueel niveau mee kunt doen. Bij Tantra hoort een beetje kennis en inzicht, een beetje meditatie, maar vooral de ervaring wat het met je doet. Dat is het allerbelangrijkste. De ervaring. Dan tevens de rituelen. Maar ook de sleutels hoe je het bereikt en dan de zintuigen. Laten zien, laten voelen, laten horen en laten ruiken. Het proeven kwam ook aan bod tijdens een heerlijke lunch. Maar ook:

Hoe krijg je die energie door je hele lichaam als je die energie niet kent, als het nieuw is? Of als je er bang voor bent? Hoe krijg je die energie in godsnaam door heel je lichaam, zodat die ook JOU heelt en jou je helende en Liefdevolle  pad laat zien. Er zijn vele manieren en stromingen van Tantra en het staat een ieder vrij om hierin te experimenteren. Wij hadden vandaag ONZE dag!  En die verliep als volgt:


DE OPENING EN INLEIDING

 

  

 

Ik begon met een welkomstwoord aan iedere deelnemer en werd hierin aangevuld door mijn collega en heel bijzondere goede vriend Wil Bekker (waarover later in het verslag meer) Ik stelde mij voor en vertelde tevens een klein deel van mijn levensverhaal als voorbeeld. De deelnemers namen ieder een eigen plek in, in de zaal en legden hun meegebrachte slaapzakken/ dekens neer. Zij gingen op de meditatiekrukjes zitten en enkelen gingen zich voorbereiden door in meditatie te gaan. Er werden stencils uitgedeeld en ook de eerste Tantra oefening was er om te zien en uitgelegd te krijgen hoe de werking is van Tantra. Het eerste wat je ervoor en erbij nodig hebt is ademhalen. Tantra zonder de juiste ademhaling is geen Tantra. Zonder zuurstof krijg je niet die organen aan het werk gezet die je nodig hebt voor Tantra. Dus oefenden we samen een aantal keren die ademhaling. Ademen door je neus, langs je longen en helemaal onder je bekken in. Voelen en ervaren dat je adem haalt. Genieten van ademhalen. Des te meer je dit doet, des te beter krijg je je lichaam met jou mee. Des te beter je je lichaam voelt  des te beter dat het werkt.

Deze energie kan je vergelijken met wit licht. Haal wit licht door een prisma en het splitst zich in zeven kleuren als een regenboog (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, witgoud). Wit licht bestaat dus uit zeven kleuren, en die zeven kleuren vormen tezamen wit. Zo is het ook met deze energie. Er is ??n energie die echter uit meerdere subenergie?n is opgebouwd. Alles bestaat uit deze energie. In elk levend wezen, in dood of levenloos materiaal, alles is opgebouwd uit deze ene energie en alles is ook afkomstig van deze energie.
Levensenergie is belangrijk voor ons. Hoe meer zuivere levensenergie, hoe liefdevoller, ruimer en krachtiger je zult voelen. Deze levensenergie wordt onder andere gevormd tijdens de samenkomst van twee subenergie?n; Shiva de mannelijke energie die door onze Pingala Nadi stroomt, en Shakti die door onze Ida Nadi stroomt. Deze mannelijke en vrouwelijke energie zijn onze seksuele energie?n.

Door deze subtiel op te wekken middels massage, meditatie of Tantra Karma gaan we heel behoedzaam deze twee subenergie?n opwekken en met elkaar laten versmelten. Hierdoor reguleren we ook behoedzaam de aanmaak van Prana, de levensenergie die we zo hard nodig hebben. Tantra is dus het opwekken van deze energie en er vervolgens zo mooi mogelijk mee om te gaan. Expanderen en zelfbeheersing, dat is wat Tantra inhoudt. Tantra is verguisd en verketterd, want het erkent dat we allen verschillend zijn, maar kent tegelijkertijd geen waardeverschil tussen rassen en standen, geen discriminatie tussen vrouwen en mannen, hetero's en homo's. Tantra schrijft je niets voor, maar vraagt je alleen maar te accepteren, de eenheid te zien in alles: jij bent een deel van mij, ik ben een deel van jou. Als ik jou schaadt, dan schaad ik mijzelf, als ik mijn omgeving schaadt, dan schaad ik het geheel. Alles heeft invloed op alles en is nauw met elkaar verbonden. Ons lichaam met al zijn miljoenen cellen is er voor Tantra-bewustzijn, evenals mijn geest een deel is van dit bewustzijn, of beter, dit bewustzijn zelf is. Volgens Tantra is er geen grens tussen beide en is je lichaam een tempel, een tempel ook die je schoonhoudt, verzorgt en respecteert.

Tantra is geen godsdienst en is ook niet strijdig met welke godsdienst dan ook; het heeft geen dogma?s . Maar heb jij wel dogma"s, dan is dat ok?!

Waarom dit alles? Omdat het ons duidelijk moet zijn, willen we iets van Tantra begrijpen,( dat Tantra uit een bijzonder uitgebreid gebied bestaat.) Bij dit grote geheel behoort ook onze seksualiteit. Ofschoon dit maar een klein deel is van onszelf, is het tegelijkertijd ook weer alles. In deze tekst concentreren we ons op seksualiteit. We mogen dit ook doen, omdat we later toch weer geconfronteerd worden met het geheel van de mens. Als we echter over dit deel gaan nadenken, is het zinvol ons ervan bewust te blijven, dat we tegelijkertijd verbonden moeten zijn met het geheel.

Het een kan niet zonder het ander. Als je dat in gedachten houdt, is dat ook OK!

Jarenlang hield ik mij bezig met Reiki, maar daarmee loste je de klachten op de vier verschillende niveaus niet geheel en niet snel op. Tantra is een voorloper van Reiki en werkt VEEL dieper dan Reiki, het werkt dan ook volgens een speciale techniek. Door middel van drie sleutels kan je leren je innerlijke energie om te zetten naar een enorm innerlijke drijfkracht en healing. De drie sleutels zijn: ademhaling, beweging en geluid. D.m.v. ademhaling, inzicht in de chakra's en het samentrekken van bepaalde spieren in je lichaam kan je die energiestroom opwekken. Ik doe dit normaliter door middel van het geven van individuele sessies voor dames, heren en koppels. In deze sessies worden blokkades in de chakra's opgespoord en opgeheven, zodat de Kundalinistroom (je eigen innerlijke energiebron) zich opent en je meer van je leven kan genieten. Tantra verbetert in eerste instantie de relatie met jezelf, waarna je vanzelf je relatie met anderen ziet veranderen! Tantra is een weg die je gaat om dichter bij jezelf en de wereld te komen.

Tantra is bewust-zijn

Zijn en doen zijn twee tegenpolen en kunnen niet vermengd worden in Tantra. Want als je bezig bent te doen, kun je geen rust, geen zijn ervaren. Toch kan je pas van seksualiteit genieten als je Tantra door oefeningen te doen, helemaal eigen hebt gemaakt. Door bewust te oefenen en vooral ook ademen, leer je en beleef je het. Daarna hoef je niet meer bij de oefeningen na te denken en is alleen bewust-zijn belangrijk.


Wil Bekker vulde mij (op zijn eigen specifieke en unieke wijze) aan met zijn eigen inleiding, hij stelde zichzelf voor en onze dag kon eindelijk beginnen. Iedereen had er zin in en had een bepaalde spanning en die was voelbaar en merkbaar en het was goed en voelde goed! Als inleiding deelden we waxinelichtjes uit, die een ieder aanstak met een intentie. Je kunt een familielid positieve energie sturen. Je kunt iets achter laten wat je niet meer mee wilt nemen naar morgen. Dat kan een gevoel zijn of een persoon, of een situatie. Het kan allemaal. De lichtjes gingen branden en werden bijeen gezet, als teken van saamhorigheid en universele Liefde.

 

 

DE KRACHT VAN DE HELENDE DANS

 

Alle deelnemers werden door mij uitgenodigd om te gaan staan en ik zette de bijpassende muziek op. Ik vroeg de mensen om te gaan lopen en dit steeds sneller te doen. Steeds meer te gaan bewegen en tijdens dit bewegen, en dansen in de ruimte ook de buikademhaling te gebruiken. Steeds meer kwam men in beweging en begon de energie te stromen. Eerst nog twijfelend en onzeker en later steeds vrijer en vrijer. Het ging goed voelen. De een bewoog veel, de ander weinig en alles mocht en kon. Het gaat er niet om dat je net zoveel beweegt als diegene die naast je staat, of langs je heen suist. Het gaat er om dat je de energie gaat voelen. Je vrij in een ruimte bewegen en niet vanuit een hoek alles bekijken en je een buitenstaander voelen. Ieder mens is echter uniek en tijdens dit bewegen en vrij dansen, kan je zien dat je je spiegelt aan de groep.

 

      

             

Meedoen met en in een groep was voor sommigen totaal nieuw. Je gaat kijken naar hoe een ander beweegt en je wilt datzelfde doen, echter je voelt je geremd. En misschien voel je je steeds geremder. Dat zegt iets over jezelf en niets over een ander. Kijk niet naar een ander, maar naar JOUW ervaring.

Was je zeker van jezelf en kon je genieten tijdens deze oefening? Of voelde je de blikken boren in je rug en al helemaal als je de ruimte ging gebruiken. Luister naar je lichaam en haal in gedachten terug hoe je je voelde. Je kunt er van leren. Je wilt genieten van de muziek en bij de groep horen en dat is voor de een gemakkelijker dan voor de ander. Ieder mens is uniek en ieder mens mag (zeker in de wereld van Tantra) zichzelf zijn. Je hoeft en moet niets! Maar iedereen deed lekker mee. Ook probeerde ik eens dat men diegene die je tegenkomt tijdens dat dansen aan gaat kijken. Wie kijkt een ander vandaag de dag nog recht in de ogen? Meestal kijken mensen naar de grond of juist naar buiten of naar boven, maar niet elkaar aankijken.

Mensen lopen en leven langs elkaar heen en het individualisme tijdperk wordt groter en groter en misschien ben jij er al zo in verweven, dat je de ander niet meer ziet. Door heel bewust een mens aan te kijken en heel bewust te kijken naar alles wat daarbij in je omgaat, kan er een ruimte ontstaan, waarin aanwezigheid in het contact met het hier en nu mogelijk is. Zo is elk aspect van het dagelijkse leven, door er bewust mee om te gaan, te gebruiken op jouw spirituele pad.

Doet het leven je nog wel iets? Leef je en voel je dat je leeft? Leef jij of laat je je leven? Zien anderen dat je leeft, Lief hebt, intens geniet van iedere dag, leeft in het Hier en NU  en gelukkig bent met alles wat je doet en laat?

Zo ja, prima, zo nee, doe er dan iets aan! Bijvoorbeeld aan de gezichtsuitdrukking kan je al veel aflezen en vooral als je echt en zuiver van de ander houdt. Daarom is zien een van de rituelen van tantra. Ook horen is daar een van. Luister eens oprecht naar de tonen en geluiden van de natuur, van het bloed dat in je stroomt en van de adem die je neemt, van de woorden van je partner die fluistert dat hij/zij van jou zielsveel houdt.

Je deelt woorden en woordenwisselingen met elkaar, je voedt je kinderen op, je deelt samen lief en leed, maar in bed, vertel je daar je partner wat je ECHT voelt. Ben je de God bij jouw partner en is zij die Godin die jij aanbidt? Is jouw lichaam jou heilig en haar/zijn lichaam ook. Jullie voeden elkaar. Met Liefde en met Energie. Wat is er dan mooier om dit eens met Tantra te doen. En dat hoeft niet alleen in bed te zijn. Dat kan je op ieder moment van de dag.  De muziek werd steeds afgewisseld en hierdoor kwam de energie er goed in . Het was een genot te zien hoe men ieder voor zich bewoog. De een in trance en in de eigen kracht, de ander stond stil en weer een ander liet zich lekker gaan. Het begin was gemaakt!

 

DE MEDITATIE

 

Dit jaar gebruikte ik een waterval meditatie. Ik nodigde de deelnemers weer uit om plaats te nemen op hun krukje, mat, slaapzak of deken en we begonnen. De een had nog nooit gemediteerd, de ander wel. En samen gingen ze op, naar een wereld waar gedachten geen rol spelen. Waar je van buiten je naar binnen keert en waar je contact kunt maken met jezelf. We gingen op reis via alle kleuren van de chakra?s en we wasten onze ziel met de reinigende kracht van het water. Het was voor ieder die meedeed natuurlijk zijn/haar eigen ervaring, en die kan ik niet verwoorden. Dat kan diegene alleen zelf. Ik adviseer een schriftje te maken en notities bij te houden van wat je hebt ervaren en gevoeld die dag op Rolduc. Iedere stap is er een naar een beter leven, een betere gezondheid en naar je Hogere Zelf.( Wat tevens inhoudt, dat je ook de ander in zijn waarde laat. Zo komen we op het pad van zelfkennis en verdere acceptatie van jezelf als een wezen hier op aarde geboren met een bepaald doel. Wie vraagt zich niet af: ??Waarom ben ik op aarde? Waarom gebeurt mij nu dit en dat? Waarom is mijn weg een lijdensweg? Waarom , waarom, waarom? Vele vragen en weinig antwoorden. Die antwoorden vindt je toch meestal wel in jezelf, want JIJ alleen bent verantwoordelijk voor jezelf.

Je eigen innerlijke wezen is een eenheid, verbonden met al dat is, de stoffelijke en de geestelijke wereld. En je probeert in contact te komen met je eigen Goddelijke Kern die in ieder mens aanwezig is. Geregelde meditatie oftewel spirituele zelfontwikkeling is belangrijk voor je eigen evolutie en die van de mensheid. Laten we trachten een voorbeeld te zijn.

 

 

 

Wat kan je allemaal met mediteren?

 

Spirituele Voordelen van Mediteren

  Verstrekt contact met onderliggende gevoelens en gedachten

  Verstrekt gevoel van verbondenheid met natuur en omgeving en vermindert het

     gevoel van dualiteit (afgescheidenheid) .

  Je komt meer in contact met je ware persoon, capaciteiten, creativiteit en

     mogelijkheden

  Maakt je wakkerder en meer weerbaar

 Verhoogt innerlijke rust en kalmte wat vrijheid en onafhankelijkheid geeft

 Ervaringen zijn dieper en intenser

 Ondersteund proces van zelfrealisatie

  Maakt je gedachten meer helder en geordend

  Verhoogt je zelfvertrouwen en maakt je zekerder

  Leert je je minder te identificeren met gedachten

  Mediteren is persoonlijke ontwikkeling van binnenuit i.p.v. van buiten naar binnen

  Je ervaart kleuren, smaken en geluid intenser en dus het leven bewuster

  Je staat meer open voor nieuwe ervaringen en mensen

  Verhoogt je vermogen om emoties in goede banen te leiden

  Brengt je meer in contact met natuurlijke intu?tie

  Ontwikkelt oprechte gevoelens van compassie, dankbaarheid en liefde voor alles

     wat is

 

 


 

HET YIN EN YANG SPEL

 

 

(de originele versie)

Het is zalig zowel te geven als te ontvangen. Zorg ervoor dat je beide doet. Wissel beurtelings de yin (ontvangende /vrouwelijke ) rol en de yang (gevende/mannelijke) tol af tijdens jullie liefdesspel. Hierdoor kun je als man je vrouwelijke kant en als vrouw je mannelijke kant meer ontwikkelen. Een leuke toepassing van dit principe is het yin en yang spel, een magisch spel, waarin je voortdurend verrast wordt doordat je je favoriete fantasie?n in vervulling ziet gaan.

 

Je speelt beurtelings de rol van koning/koningin en dienaar. De een heeft wensen, de ander voert ze uit. Neem ruim de tijd voor dit spel, minimaal vier uur. Maak de kamer sfeervol met gedempt zacht licht, kaarsen en geuren en zet lekker hapjes en drankjes klaar. Haal de telefoonstekker uit het stopcontact en zet je favoriete muziek op. Wees beiden creatief, gul, uitdagend en tegelijkertijd open en ontvankelijk.

Dit spel kan de intimiteit tussen jullie beiden verdiepen. Het leert je verantwoordelijkheid te nemen voor je verlangens en gevoelens.

 

Mijn versie ging als volgt:

 

Wij deden op Rolduc de andere versie. Een deel van de groep verliet de zaal en een deel bleef staan. Het deel wat bleef staan kreeg de opdracht de ogen te sluiten en toe te laten door een ander te worden aangeraakt. De deelnemers moesten beginnen met de ademhaling en het gewoon aarden op de grond waarop je staat.

Ondertussen werden de andere deelnemers op de gang geinstrueerd om hetzelfde te doen en naar binnen te komen en bij iemand anders dan hun eigen partner te gaan staan. Dan kon je vanuit Liefde aan deze persoon (of dit nu man of vrouw was, dat maakt niet uit) energie geven. Dat kan door aanraking, streling, wiegen en als laatste elkaar aankijken en bedanken voor wat je hebt mogen ontvangen.

Dat stond voor een ieder vrij. Het is wat de ontvangende partij toe laat. De gevende partij leert dan dat niet iedereen gediend is van wat hij/zij geeft, want de chakra?s wijzen je altijd de weg en geven altijd aan of je iets fijn vindt of niet. De ontvangende partij leert dan dat de eigen gevoelens sterker zijn dan men dacht. Je voelt iemand die je totaal vreemd is jou aanraken en zo leer je je eigen gevoel en systeem beter kennen. Probeer dit ook maar eens uit tijdens een feestje, moet je eens die effecten zien.

Voor diegene te gaan staan is al het betreden van de Aura. Dan kan de ontvangende partij zich open stellen om te ontvangen, maar kan ook besluiten om zich totaal in te kapselen. Dit kan al een bedreigend gevoel oproepen voor de een. De ander heeft er geen problemen mee. Dus het was voor iedereen een aparte ervaring die ik niet verwoorden kan, wel diegene die het heeft ondergaan. Hierna werden de rollen omgewisseld en kon de andere groep deelnemers ontvangen en de ene groep geven. Zo kan je dit ook doen tijdens tantrische seks.( Lees maar:

 

                  

 

 

                  

 

KUNDALINI ENERGIE

 

Hierna volgde door Wil Bekker een boeiende uitleg over de Kundalini energie en de werking ervan op het lichaam. Een beetje kennis van deze chakra's zou niemand misstaan. Zo leer je je eigen lichaam kennen als geen ander en kan je luisteren naar de seinen en signalen die jouw lichaam je geeft. Men zegt niet voor niets in de spreekwoorden van de Nederlandse taal : je gal spugen (galstenen), of je hart stroomt over (hartritmestoornissen) , of maak van je hart geen moordkuil, Iedereen luisterde geboeid. Je denkt er niet zo bij na, maar als je het voor je neus krijgt uitgelegd, dan is het toch wel een beetje anders dan dat je het uit een boek leest of van internet afhaalt.


 

       

 

Naar mijn mening is Kundalini onze oerenergie, de enige energie die leven kan voortbrengen, geen enkele energie ter wereld is van deze kracht. In alles wat leeft is dit aanwezig. Deze energie is verantwoordelijk voor het voortbestaan van het stoffelijke, de voortplanting van het ras. Deze energie is vanaf de geboorte aanwezig in het lichaam en groeit mee naarmate de leeftijd vordert, en na een bepaald punt in het leven neemt dit weer af naarmate de leeftijd vordert. De mens kan deze energie beinvloeden gedurende het leven. Mogelijkheden om deze energie "wakker" te maken vinden we in Yoga. Dit dient echter wel onder de juiste begeleiding te gebeuren. Door negatieve invloeden zal deze energie ?bedekt? worden, in slaap gewiegd worden. Door positieve energie zal deze energie zich kunnen handhaven in de vorm zoals het aanwezig is of zelfs ontwaken. Door de Indiase mythologie wordt deze energie afgebeeld als een opgerolde slang die zich in de bodem van ons lichaam heeft genesteld (bekkenbodem). Door de echte Tantristen wordt deze energie Tantra-energie genoemd. Omdat deze energie in ons onderlichaam zijn oorsprong vindt wordt het vaak met seksuele energie verward. Mensen die deze energie echt kennen weten dat dit niet zo is. De energie geeft weliswaar een prikkelend en tintelend gevoel in de geslachtsdelen, maar als men niet gelijk toegeeft aan de gedachte dat men seksueel opgewonden is ontdekt men dat dit gevoel anders is. Ook al geeft het lichaam seksuele signalen zoals een lichte erectie of vochtige schede, het is echt anders. Dit is wat sommige mensen die zich Tantrist (seksist) noemen op het verkeerde been zetten. Kundalini is een energie die alle in ons lichaam opgeslagen energieen kan binden en versterkt naar verschillende plaatsen in ons lichaam sturen. Elk individu kan dit op verschillende manieren ervaren. Tintelingen bijvoorbeeld op alle punten die Chakra's genoemd worden. Of men ervaart warmte die langzaam vanuit het onderlijf omhoog stijgt. Het lichaam gaat zweten, de huid kleurt rood, de hartslag wordt sneller. Dit zijn een aantal vrij onschuldige voorbeelden van Kundalini herkenning. Het kan echter ook heftiger zijn. Een plotselinge aanval van hyperventilatie terwijl men daar anders nooit last van had. Of ontstekingen op plaatsen die corresponderen met de Chakra's. Door Yoga oefeningen wordt men bekend gemaakt met dit fenomeen. Als de Kundalini wakker wordt zal de slang zich kenbaar maken en oprichten.

 

Ons lichaam is doorweven met meridianen, zo'n 50.000 verbindingen tussen punten van ons lichaam. Een aantal van deze meridianen zijn verbonden met onze zenuwcentra (Chakra's) De meridianen transporteren onze energie door het gehele lichaam. De vertakkingen gaan steeds naar belangrijkere meridianen. De zeven belangrijkste Chakra?s, waar ik nu niet dieper op in zal gaan, zijn zowel ontvangers van externe energie als zenders van interne energie. Hiervan zijn talrijke voorbeelden te geven : U heeft dit zelf vast al eens meegemaakt. Als u bijvoorbeeld gewaar wordt dat er iemand naar u kijkt, krijgt u een signaal in een ontvangende Chakra. Of andersom, als u gemerkt hebt dat u een open boek bent voor mensen die u kennen zal er een uitzendende Chakra zijn. Als uw Kundalini energiepeil hoog is zult u veel positieve energie uitstralen. Nog een voordeel is dat u beter bestand bent tegen negatieve energie die andere mensennaar u uitstralen, zij raken u niet. Als uw Kundalini energiepeil laag is merkt u al snel dat u bang bent voor iemand of u niet op het gemak voelt. U voelt hoe andere mensen zich "meester" over u kunnen maken. Kundalini wordt voorgesteld door twee energiebanen, Ida en Pengala. Zij kronkelen zich rond Sushumna, de verbinding van onze Chakra's. De esculaap is hiervan afgeleid. Elke plaats waar deze banen elkaar kruisen noemen we Chakra's. In westerse taal zijn dit gevoelplekken.

 Men kan via deze plaatsen een ander individu benaderen, bewust of onbewust. Met Kundalini kan men van binnenuit deze plaatsen dus ook dichten. Zo kan men zichzelf beschermen tegen negatieve energie die andere mensen bewust of onbewust naar uitstralen. Men kan via deze plaatsen ook energie uitstralen, liefde, genegenheid, seksuele energie. De energie die ons lichaam hersteld. Deze energie is ook de spiegel van onze ziel. Door te leren deze energie wakker te maken, door bijvoorbeeld met Yoga of Tantra oefeningen onze negatieve energie?n op te ruimen en positieve energie aan te vullen. Zullen we deze energie leren kennen en ervaren. Als we daar de juiste begeleiding bij krijgen en voldoende tijd voor hebben genomen zullen we de positieve uitwerking van deze energie herkennen.

Met voldoende kennis en beheersing van ons lichaam kunnen we deze energie dus toepassen. Er zijn in Amerika zelfs mensen die beweren er kanker mee te kunnen genezen. Theoretisch gezien zou dit kunnen, maar zover zou ik niet willen gaan, al heb ik er drie keer heel dicht tegen aan gezeten. Ook dat ik nu weer lopen kan en alles kan doen wat ik wil en niet afhankelijk ben van een rolstoel, heb ik mijns inziens te danken aan Tantra en werken met mijn eigen lichaamsenergie. Mijn Kundalini.  De doktoren hadden mij een leven toebedacht in een rolstoel, maar toen ik het heft in eigen handen nam, kwam de energie los en de ziekte als zwarte pulp uit al mijn openingen. Dat is OOK Tantra. Het kan genezen op alle, maar dan ook werkelijk op alle niveaus, als je het maar goed toepast en op de juiste wijze leert, bij iemand die er verstand van heeft.

Ik weet echter ook heel zeker dat door Kundalini energie het leven een stuk aangenamer kan zijn. Beperkingen van ons lichaam zullen positief beinvloed worden waardoor de beperking minder zwaar weegt. We kunnen met deze energie andere mensen helpen, druk uw lichaam maar eens stevig tegen het lichaam van een vriend of vriendin en probeer energie naar hem of haar uit te stralen. Wedden dat de ander je met blinkende ogen en een brede glimlach aankijkt?Hierdoor kunnen we het werkelijke van alles zien en voelen we ons bevrijd van alle beperkingen. Vrijheid is het sleutelwoord van Tantra. Deze vrijheid bereikt u alleen als u niet opgesloten bent in uw lichaam of in een energie van de familie of vriendenkring. Spontaniteit in liefde kan echter alleen bestaan als bij u Kundalini is ontwaakt zodat u vrij bent.


Door de juiste Yoga en Tantra oefeningen in een voor jou geschikte volgorde en tempo is het mogelijk Kundalini te laten stijgen. Let op! U hebt hier goede begeleiding bij nodig. Het is namelijk meer dan eens voorgekomen dat Kundalini vrijkwam terwijl ze nog negatief geladen was. Dit heeft meerdere malen tot een psychose geleid. Met de hulp van een goede Yoga of Tantra instructeur wordt eerst alle negatieve energie weggewerkt. Elk trauma zal omgepoold moeten worden van negatief naar positief. U schiet er namelijk niets mee op het trauma opnieuw te voeden. Elke keer als Kundalini een volgende Chakra bereikt zult u dit voelen in het desbetreffende deel van het lichaam. Zo bouwen we langzaam onze tempel op. Als we dan zover zijn dat Kundalini vanuit de eerste Chakra, in het perineum, tot de zevende Chakra, het kruin, gestegen is zullen we ons verlicht voelen. Kundalini of Tantra energie heeft een verbinding gemaakt tussen de oorsprong en onze geest. Als ik deze toestand zou moeten beschrijven schieten alle superlatieven tekort. Maar stelt u zich eens voor, een extatisch orgasme wat een uur duurt bijvoorbeeld, dit komt aardig in de buurt. Of een diepe meditatie waarin u zich zielsgelukkig voelt is ook een lichte beschrijving van dit gevoel. Je een voelen met de kosmos, buiten alle grenzen. Vrouwen hebben me verteld dat het baren van een kindje dit gevoel (buiten de eventuele pijn) kan benaderen. Laat u echter niet verblinden door prachtige beloften die sommige mensen u doen. Multi orgastisch voor vrouwen en mannen is mogelijk maar niet zo simpel en vanzelfsprekend. Blijf altijd de nuchtere toeschouwer, niets is onmogelijk maar je moet er wel voor willen werken.

 PAUZE

Tegen 14.00 uur was er pauze en de lunch in de foyer. Hier was de gelegenheid om de inwendige mens te sterken. Ik vergat de deelnemers te zeggen dat je die energie ook op je tong kon leggen en dan eens zou moeten proberen om tantrisch te eten. De zintuigen worden veel in de tantra wereld gebruikt. Zo smaakt je eten beter en kan je daarnaast de Kundalini-energie veel gemakkelijker tijdens de tantrische seks omhoog trekken naar de kruin. Probeer het maar eens uit, als je bezig bent met Tantra. Maar goed, we genoten van de lunch. Iedereen had een flinke portie energie verbruikt en had wel zin in deze lunch, die uitstekend verzorgd was.

Tijdens deze lunch kwamen er ook meerdere outsiders, die in de wandelgangen van Rolduc hadden gehoord over onze Tantra Dag, eens even kijken wat wij daar deden, en ook wie wij wel waren. De interesse was dus gewekt ook bij anderen. Helaas had ik weinig tijd om mij om die mensen ook nog te bekommeren. Ook kwamen er nog andere mensen (die eigenlijk de kleine Luikse markt zochten die op de tuin plaatsvond op het zelfde moment) die totaal geen interesse hadden voor onze dag ineens de  foyer binnen en wij besloten de receptie te vragen er een bordje te laten ophangen dat wij een besloten gezelschap waren. En dat werd toegezegd en uitgevoerd. Want mijn dure boeken lagen daar toch open en bloot om in te zien, maar niet om mee te nemen, nietwaar? Dat was even een storend gebeuren, maar dit werd al snel opgelost door de manager van Rolduc. 

 

De groep begon intussen te praten met elkaar. Nee, weinig of niet met elkaar, maar met de partner waarmee men binnen was gekomen en dat liet mij besluiten om na de pauze een voorstellingsrondje te doen. Ik ging bij meerdere mensen zitten om eens te kijken en te horen wat men tot nu toe ervan vond en er kwam bij een ieder veel los en het hield de deelnemers danig bezig wat zij die morgen hadden beleefd. Dat beloofde wat voor de middag. Ik had er zin in en de deelnemers ook. Na een dik uur werd iedereen weer verzocht de zaal binnen te komen en hun plaatsen weer in te nemen. Het middagprogramma kon beginnen.

VOORSTELLINGSRONDJE

 

 Het was mij opgevallen dat de deelnemers samen maar toch apart waren. Vooral tijdens de pauze was dit merkbaar. Er werd vooral gepraat met de partner waarmee men kwam en minder met iedere deelnemer van de groep. Hier wilde ik verandering in aanbrengen en ik vertelde dit aan Wil die het hier helemaal mee eens was. Ik nodigde de deelnemers uit om in een kring te gaan staan en kloksgewijs kon iedere aanwezige zich voorstellen en een beetje over zich zelf vertellen. Als je vaker deelneemt aan zulke evenementen als Rolduc, kan je bijvoorbeeld verwachten dat je gevraagd wordt de reden waarvoor je komt, of met welke verwachting dat je komt. Hier kan dan een ander rekening mee houden. Dat is het fijne ervan. We gingen de kring rond en naderhand ontstond toch meer een gevoel van samen-zijn en samen-doen  en ervaren .

ADEMEN DOET LEVEN

Wil Bekker nodigde iedereen uit om te gaan liggen en hij begon met de ademhalingsoefeningen die zo kenmerkend zijn in de alternatieve sector en de spirituele wereld. Letten op je inademing, je uitademing, hoe lang adem je in en hoe lang uit. Wat kan een buikademhaling je meer bieden? Zoek de rust in je eigen lichaam door de juiste manier van ademhalen. Iedereen genoot ook hier weer van, al was de storende factor van buitenaf (de harde muziek van een persoon) soms er storend. Zo storend dat een aantal mensen niet mee konden doen en even de aandacht moesten besteden aan die storende factor. Er werd verschillende malen verzocht door ons om de muziek buiten zachter te zetten. Hier werd 5 minuten gehoor aan gegeven, maar vijf minuten later was het weer even hard. De een stoorde zich er aan en kon niet verder, de ander trok zich er niets van aan en bleef gewoon lekker meedoen. Er werd ook nog gelachen tijdens dit onderdeel. Diegenen die erbij waren weten wel waarom. Energie komt vrij langs meerdere kanten.

Je hele lichaam reageert, je huid en al je organen. Gedurende de hele dag was dit merkbaar. De een ging zweten, de ander niet. De een kreeg angsten, de ander niet. De een kreeg rillingen, de ander niet. De een vond rust, de ander weer niet. Enz. enz.

 

 Wil Bekker

 

Ik leerde Wil Bekker kennen tijdens een cursus Salsa die ik een viertal jaren geleden deed met mijn zus. Hij was ziek en ik ook en beiden op weg naar genezing en natuurgeneeskunde. Ieder zijn eigen weg en toch zoveel overeenkomsten. We  reden ieder weekend samen naar Maastricht en troffen elkaar daar en na afloop eindigden we dan in een gezellig cafe danssant  op de Cauberg.   

 

TIBETAANSE OEFENINGEN

Wil Bekker deelde een 6 blaadjes dikke stencil uit met de Tibetaanse oefeningen uit het boek van Peter Kelder: FONTEIN DE JEUGD. Het zijn 5 oefeningen, maar wil had er 6 en iedereen deed lekker mee en kwam zo meer en meer in de eigen kracht te staan en in de eigen energie. Hij vermelde erbij dat als je deze oefeningen een kwartier per dag deed, je je dan een stuk beter zou voelen. Ik raad dus ook iedereen aan dit advies ter hand te nemen. Tevens kan je zelf het boekje aanschaffen (zie onderstaand advies). Ook tijdens dit onderdeel van de dag ervoeren de deelnemers van alles en nog wat. Spanning gaat vaak in het bekkengebied vastzitten en Wil gaf dit ook duidelijk aan tijdens de oefeningen. De bekkenbodem is heel belangrijk om die te voorzien van zuurstof en energie. En je krijgt tijdens sommige oefeningen ook nog een strakke buik. Wat wil je nog meer?

Tijdens het inademen kan je de oerkracht gaan halen door diep in te ademen naar je buik. Tijdens de uitademing kan je alle spanningen uitblazen.

 

 

 

Peter Kelder  FONTEIN DER JEUGD

 

 

 bol.com prijs:  9,50 euro
vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven

Beschrijving:

'Fontein der Jeugd - vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven' ontsluiert in vier hoofdstukken hoe het verouderingsproces gekeerd kan worden met behulp van ogenschijnlijk magische riten die duizenden jaren lang als geheime riten in de afgelegen kloosters in de Himalaya bewaard zijn gebleven. Het waarheidsgehalte van een bewering kan men toetsen aan de praktijk; welnu, iedereen die de vijf Tibetaanse riten dagelijks op de voorgeschreven wijze uitvoert, zal binnen een maand of minder al ervaren dat hij zich jonger en beter voelt. Na een week of tien zul je de meer substantiele resultaten opmerken, zoals het effectiever werken van organen als hersenen, maag, longen en nieren en zelfs een herstel van de hormonale balans, waardoor het groeihormoon de kans krijgt zijn constructieve functie te vervullen in bijvoorbeeld de vorm van celvermenigvuldiging. Er zijn twee voorwaarden waaraan je moet voldoen om de oefeningen een succes te laten worden: allereerst moet je nooit vergeten dat je het waard bent dat je meest gekoesterde wensen - jeugd en vitaliteit - in vervulling gaan en in de tweede plaats moet je bereid zijn dagelijks een beetje tijd en energie in de vijf riten te steken. Allen die aan deze twee voorwaarden willen voldoen, zullen het 'eeuwige leven' hebben en hun vele jaren in gezondheid en liefde doorbrengen. 

 

DIDGERIDOO

Tijdens deze healing lag iedereen op de grond lekker zacht op zijn/haar deken of slaapzak en Ger en Henk deden nu hun werk. De groep was helemaal in zijn/haar eigen kracht en energie en de voorbereidingen voor de mooie afsluiting vonden in een andere ruimte plaats. Daar waren vier dames (vier Godinnen) die zich aan het voorbereiden waren om voor hun partner of voor het publiek te dansen. Asherah, Yolanda, Anya en de geengageerde Miguella Boessens . Ik vond het heel jammer dat ik zelf niet kon gaan liggen hiervoor, maar ja, dat hoort erbij. Ik zag wel dat alle aanwezigen er heerlijk in opgingen en zich mee lieten voeren met de stroom.

Ik zag ook dat sommigen op hun buik lagen en dat is niet zo bevorderlijk voor de stroming, immers?je sluit je af voor het ontvangen.

 

               

Terwijl wij (de dames, Asherah, Yolanda en Anya) met de voorbereidingen bezig waren in een andere kamer (omkleedruimte) vond in de grote zaal ondertussen nog de afronding plaats van de didgeridoo healing van Ger en Henk. Ger had heel veel verteld en daarnaast de deelnemers een schitterde middag bezorgd. Ook hier weer reageerde ieder verschillend op. De een lag te schokken met gebruik van de Kundalini energie en een ander voelde niets en kon hierin niet meegaan. Je het hier veel verschillende ervaringen in. Ook veel verschillende didge spelers. En allemaal verschillende mensen en lichamen. Fysiek en spiritueel anders en uniek.

 ONDERTUSSEN IN KAMER 5

Wij (Yolanda, Anya en ikzelf) kleedden ons om in onze buikdanskostuums en maakten ons extra exotisch op. De spanning zat er al weken goed in. We hadden ons wekenlang goed voorbereid door extra lessen te nemen en extra te oefenen bij Anya Rimmelzwaan. We zijn heel wat keertjes naar Sittard gereden hiervoor. Maar plezier hadden we er wel van. Ok het maken van de kleding bracht extra werk en spanning met zich mee, omdat Aura toevallig de rok van Yolanda eventjes buiten had verstopt. Dat doet ze vaker. Als ik toevallig net iets kwijt ben, dan hoef ik het maar achterom te gaan zoeken, want negen van de tien keer heeft Aura het versleept naar de achtertuin. De enige kamer waar ze echter een heilig respect voor heeft dat is mijn sessiekamer. Mijn heilige tempel.  Maar goed, die rok werd dus gevonden en alles was toch op tijd af.  We hadden er echt zin in en hadden ook lang genoeg voor geoefend. Adrenaline komt vanuit de wortelchakra, dus die stroomde wel flink, ja! We namen een diepe ademhaling en toen kon het volgende onderdeel beginnen.

ZINGEN VOOR MIJN SHIVA JAN MAARTEN

 

Wat maar een enkeling wist, dat was, dat ik voor mijn Shiva een lied had ingestudeerd. Dit om aan iedereen en aan hem kenbaar te maken hoe oneindig veel wij van elkaar hielden. Ons twee is duidelijk dat een engel ons bij een heeft gebracht. De zuiverheid en de puurheid, het ontdekken van elkaars wezen en zijn was de afgelopen maanden een heel apart gebeuren. Van de ene kant ontdekten wij de spiritualiteit in elkaar en van de andere kant de menselijkheid en de mannelijke en vrouwelijke kanten die wij beiden bezitten. Het een wisselt het ander af. Een rotsvast vertrouwen sterkt ons in onze Liefde. Wij weten dat we tweelingzielen zijn.

En een rotsvaste basis van Liefde deed de rest en was de aanleiding van onze beslissing om samen te gaan wonen. Wij hebben een huis gekocht in Heemskerk. Het adres is: Jan van Kuikweg 121, 1962 WB te Heemskerk. Dit pand gaan wij samen omvormen tot  ons thuis. Omdat dit de afgelopen maanden veel energie heeft gekost en veel van de een en van de ander vroeg, wilde ik hem gewoon en simpelweg bedanken voor de man die hij is. De man die mijn hart heeft weten te stelen, zoals ze dat zo fijn noemen en de man die een Limburgs meisje uit Limburg weghaalt. Met mij zal het enige Tantra Centrum in Limburg verdwijnen. Maar groei moet er zijn en mijn vleugels zijn er om uitgestrekt te worden.Mijn karma ligt vast bij en met deze man en ook al is hij er niet, ik voel hem, ik zie hem en ik ervaar hem als een deel van mijn ziel en lichaam. Ook hij gaat in deze sferen voelen en leven en in de toekomst gaan wij samen werken met Reiki, Tantra en Massages.

 Ik besloot tot dit lied van Willeke Alberti ,en als je het hoort en zingt en de tekst leest, dan weet je waarom.

Van emotie hield ik tijdens het zingen mijn stem en tranen niet in bedwang en evenmin alle andere aanwezigen, wat ik later hoorde. Voor mij bestond er op dat moment maar een persoon en dat was mijn Shiva Maarten. Maarten ontving dapper en vol emotie dat ik voor hem alleen zong. Ook mijn dochter liet een traantje en was er bijna de hele dag en het meeste is gefilmd. Laten we het houden bij wat een ieder heeft gezien en mee heeft mogen beleven. Iedereen klapte voor ons als paar en voor onze Liefde en wenste ons heel veel geluk.

 

 

 YOLANDA

 

Er werden bloemen gebracht door Yolanda, mijn vriendin (al jaren). En weer kwamen de emoties en tranen.

 

Yolanda met wie ik eens mijn ziek zijn mee heb gedeeld, zorgen en leed, genezing en veel spiritualiteit. Met wie ik ging sporten en buikdansen en mediteren. Of naar een para varia ging. Yolanda, die als het kon aan iedere open avond mee deed.  In wiens gezin mijn beide dames Golden Retrievers Kimmy en Aura zijn opgenomen als een van hun eigen huisdieren. Die deze schatten van mij hebben verzorgd als ik naar het Noorden ging om daar te werken en mijn liefdesrelatie met Jan Maarten Gerspach te verdiepen. Die met ons beidjes meeleefden tijdens onze zoektocht naar een eigen stek en die zeker weten nog lang mijn vriendin zal blijven. Yolanda die ik zag groeien stap voor stap,  tijdens deze hele periode. Al een keer stonden we samen op de b?hne van Sittard tijdens een optreden van de groep van Ruby, nu deden wij samen Rolduc. Wie weet wat we nog meer samen gaan doen. Dat is het karma en niet voor ons om  te bepalen, maar een ding staat vast: Ik houd van haar als en zielsverwant

 

Ik hoop dan in stilte, dat anderen ook eens gaan zingen naar zijn/haar partner toe. Dansen en verleiden hoort hier ook bij. Wetende dat jij een Godin bent voor je partner geeft je vleugels. Daar heb je geen Red Bull voor nodig. Dan gebruik je puur je Eigen Kracht en je Eigen Energie. En vergeet niet de mannen! Die kunnen er ook wat van. Ga maar eens naar Wil Bekker kijken als die zingt in Valkenburg! Waauw!!

BUIKDANSEN VAN ASHERAH, ANYA, YOLANDA

 Na mijn lied werd de buikdans muziek opgezet en liepen wij, Asherah, Yolanda en Anya naar het midden van de zaak en onze act kon beginnen. We hadden een energie rijke dans (Mezdeke 4) uitgezocht en een sluierdans, waarin een hartslag verwerkt zat. Ik had die muziek en dans extra uitgekozen omdat we naar het tijdperk van Leven vanuit je Hart toegaan en omdat daar een schitterend choreografie in zat om de mensen uit te nodigen mee te dansen.  De gasten zagen dit vol verrukking, begonnen mee te bewegen, omdat de energie er nog lekker in zat, en bewonderden ons en bij de sluierdans nodigden wij iedereen dan ook uit om mee te dansen.

 

                     

 

    

 

De dans van de Liefde en van de energie. Iedereen genoot zichtbaar. De een uitbundig en de ander minder en weer een ander stond stil en keek er naar.

 

 

Alles mag en alles kan.

 

Als je maar bent wie je bent:

 

Je Zelf!!


 

EN TOEN ALLEMAAL SAMEN BUIKDANSEN

 

 

         

 

 

     

  

Omdat dit voor mij (naast voor alle anderen) toch een heel speciale dag was had ik een speciale verrassing en dat was een buikdanseres die ik had gezien tijdens ons optreden in Sittard. Deze vrouw trad vaker op en ik vond haar geweldig dansen, dus had ik voor het laatste stuk haar gevraagd om de afsluiting te doen.

 

BUIKDANSEN MIGUELLA  BOESSENS

 

Ook dit was een hele ervaring om dit te zien en mee te maken. Iedereen genoot nog meer en Miguella danste werkelijk als een Godin. Schitterend. Wat een souplesse en een finesse, wat een beweging zat in deze vrouw! Na haar dans werd het nog even leuk voor alle aanwezigen en men kon weer meedansen en mee deinen op de muziek.

 

 

 

 

EINDE EN AFSLUITING

 Hierna nodigde ik iedereen uit om in een kring te gaan staan en de handen ineen te slaan en met name het team en diegenen die gegeven hadden vanuit hun hart:

 

Wil Bekker

Yolanda Hoeberichts

Anya Rimmelzwaan

Ger en Henk

Miguella Boessens

Joyce van den Berg

Vivienne Quanjel

 

Hierna kwam de hele groep er bij en werden de handen ineen geslagen en gevoelens en emoties met elkaar gedeeld. Hand in hand voelden we de goddelijke energie die ons doorstroomt. De linkerhand is in dit geval de ontvangende kant (met de palm naar boven) en de rechterhand is de gevende hand (met de palm naar beneden). Zo kon de hele kring voelen en delen. Dit voelde gewoon geweldig en met mij namen we afscheid van elkaar. We dansten nog een keer op een lied van Wil in  de rondte en hierna was het einde van Rolduc nabij en een feit. Nadat we alles hadden opgeruimd, vertrok een ieder huiswaarts. Enkele deelnemers gingen nog even mee naar Brunssum, waar we nog heerlijk even na konden praten over onze ervaringen en energieen. Er werd een heerlijk glaasje champagne geschonken en een hapje gegeten en toen was de dag ECHT voorbij.

Een dag om nooit te vergeten, met mensen die ik nooit zal vergeten en steeds een stuk van in mijn hart mee zal dragen.

DANKWOORD:

 

Ik dank tevens mijn innig geliefde dochter Joyce en haar vriendin Vivienne, die ook dit jaar weer een schitterende foto- en filmreportage maakte van dit unieke evenement. Je hebt er ook een beetje meer van opgestoken en het werk van jouw moeder een beetje meer leren kennen. Dank je wel, lieverd.

 I love you eternally

Mamma

 

Bedankt ook..allemaal  voor jullie deelname aan Rolduc 2006 en wie weet tot volgend jaar of anders tot ziens in het Noorden des Lands of wie weet.......weer een dag in Rolduc. Laat Liefde jullie hart verwarmen en Liefde jullie gids zijn op jullie pad. Laat Liefde, Licht, Energie, Respect en Kracht jullie doorstromen als EEN en laat ons dan een voorbeeld zijn voor velen om ons heen. 

 

DE TOEKOMST: LEVEN VANUIT JE HART

 

 

Shakti Asherah van den Berg

maandag 4 september 2006


 

ENKELE REACTIES PER MAIL

 

Enkele reacties van de mijn collega en goed vriend Wil Bekker en de

deelnemers na Rolduc:

 

Hoi schoonheid,

Bij deze mij bijdrage.

Deze Tantra dag was voor mij een hele fijne ervaring.

Wat mij veel deed was de betrokkenheid van de deelnemers en hun

vertrouwen in mij.

Verder was het mij een genoegen om met jou te mogen samenwerken.

Wat betreft de workshops die ik mocht doen het volgende:

De Tibetaanse oefeningen zijn voor mij de poorten naar gezondheid

flexibiliteit en Energetisch bewustzijn!

Ik vond het mooi om het met jullie te mogen delen

 

Verder het thema adem is leven.

Dit thema is de basis om ontspannen en in het hier en nu aanwezig en

bezig te zijn met alles wat het lichamelijke en geestelijke aangaat en

is een enorm krachtige werkvorm.

Het was prachtig hoe iedereen vol overgave aan deze workshop meedeed!!!

Kortom het was ook voor mij zeer versterkend om deze workshops te mogen

doen!!!

Groetjes, Wil Bekker en ......geniet van het leven

 

 

 

 

 

 Mijn antwoord aan Wil:

 Hallo lieve Wil

Daar valt niets meer aan toe te voegen denk ik. Woorden vanuit het hart!

Dito wat mij betreft. Ik heb het ook heerlijk gevonden om samen met jou samen te werken

Sommigen hebben aangegeven volgend jaar weer en ik wil wel weer.

Dan zijn wij beiden nog meer in onze eigen richting gerijpt en zal dit nog mooier worden dan het al was!  Tot dan wil ik ervan genieten dat ik me nu weer redelijk goed voel en intens gelukkig ben. Na twee weken ziek zijn, mag dat wel

Ik ben aan nieuwe dingen bezig zoals agenda maken voor volgend jaar, mijn eigen studie en komende verhuizing. Ik mail je het verslag maandag door, met de aanvullingen van de mensen die hieraan deel namen. Mijn dank en respect gaan zeker ook uit naar jou!

 

Liefs en veel Licht en Liefde, ook voor Angela

Van Yolanda:

 Je mailtje net gelezen; wat een toestanden allemaal he! Maar wel positief dat je 'zoveel lof' kreeg voor je werk van de afgelopen jaren. Net wat je zegt: "je weet het zelf, maar is toch fijn om het van een ander te horen". 

Net zoals ik van Jack dan nu die mooie woorden kreeg en hij 'ineens het licht zag' hahaha en nu ook daadwerkelijk mij respecteert om mijn manier van denken en doen in het 'spirituele'. En wie weet wordt hij er ook nog eens 'bedreven' in en gaat 'lezingen' houden, net als Wil. Immers Jack houdt ook van vertellen en zeker over datgene waarin 'zijn hart' ligt. Buiten de 'telefonie' is ook 'voeding' een van zijn specialiteiten. Tja wie weet?Als je volgend jaar weer een 'tantra dag' houdt, zullen wij er ook weer bij zijn als alles goed is!

Over mijn dochter Joyce

Maar hoe ver je ook weg gaat, jullie band zal nooit verbroken kunnen worden. Jullie hebben zon 'sterke band' als moeder en dochter.!Inderdaad zag ik tijdens Rolduc ook dat Joyce het moeilijk had. Achteraf zag ik haar gezicht steeds voor me en had haar ook een 'knuffel' moeten geven. Ze hield zich zo groot, maar ze is toch nog een jonge meid, die straks toch ?cht 'op zich zelf staat' en al heeft ze een hele 'lieve vriendin' en is ze allang volwassen en zelfstandig. Is het toch niet hetzelfde dan als dat je inderdaad je moeder een keer per week even ziet en haar los moet laten. Dan ben je ineens echt kind af! Hoe oud je ook bent. Maar wie weet he, gaat ze je inderdaad achterna en wordt ze ook net zo 'sterk en gelukkig' als haar moeder nu!

Liefs en een dikke knuffel voor Joyce

Yolanda

Hoe vind je de filmpjes? Best aardig he, vooral de 'sluierdans'. Volgend jaar moet er toch echt een professioneel team komen filmen, hahaha. Nee, Jack kan het goed en ook Joyce en Viev hebben het goed gedaan. Alleen de 'belichting'! Er moet toch meer licht (kunstlicht) bij om het 'scherper' op te nemen. Nu ben ik hartstikke benieuwd naar de 'foto's'!!! Deze dag heeft mij veranderd! Vooral omdat Jack 'zo lief' voor mij is. Hij behandelt me nu werkelijk als een'godin'! En dan bedoel ik niet, dat hij nu ineens alles voor mij doe. Maar meer zijn 'uitstraling naar mij'. Zo liefdevol en respectvol! Heerlijk, ik ben opnieuw 'verliefd' op mijn eigen man!

IK WEET NIET HOE JE TE BEDANKEN!!!

Overigens heb ik ineens overal zo'n 'liefdevolle uitstraling' bijna iedereen kijkt naar mij en begroet me zelfs! Wel jammer dat er s'ochtends niet gefilmd is; immers Jack moest toch 'meedoen'. Maar ja, er is toch genoeg gefilmd en gefotografeerd!. Ik las dat je vroeg of er mensen zijn die bezwaar maken om op de site gezet te worden. Nou wij in ieder geval niet! Ik heb het Jack nog een gevraagd of hij er geen problemen mee had, zei hij; 'nee natuurlijk niet' Hij maakt zich nooit druk over dit soort dingen, als 'wat denken de mensen' etc. Zelf heb ik dit ook, iedereen mag zien wat voor een 'feest het was! En de tantra-dag was alleen maar 'positief'. En vooral dat ik het samen met Jack heb mogen doen, is uiteindelijk voor ons een verrijking geweest. Zal ook eens iets in het gastenboek zetten.

Liefs van Yolanda

Van Karin

 Goedemorgen Asherah,

Je zult vast nog aan het bijkomen zijn van de drukke dag van gisteren. Is het nog mooi geweest gisterenavond, vast emotioneel. Maar als het niet emotioneel zou zijn, is het ook niet goed denk ik. Wat je aan Maarten zong was ook erg mooi, en ik vond het echt geweldig om te zien hoe jij straalde tijdens het buikdansen.

 Ik was vreselijk nerveus gisteren, omdat ik vaak zulke dingen niet zo durf. Dat begon natuurlijk al gelijk goed, zo rondlopen met elkaar is normaal al niets voor mij. Zo heb ik wel meer dingen gedaan waar ik eigenlijk versteld stond van mezelf. Komt denk ik ook omdat iedereen meedoet en ik het dan dom vind om af te haken. Was een goede leerschool voor me. Maar al met al, achteraf gezien, vond ik het een heel bijzondere dag.  En wil je bedanken dat je destijds beetje heb aangedrongen dat dit goed voor me zou zijn. Was natuurlijk heel blij dat Peter mee is geweest, is een goede vriend. Hoewel hij niet zo goed begrijpt en het vreemd vind dat ik dit allemaal zo eng vind. Hij zegt steeds, laat het toch over je heen komen. Maar ja ik heb helaas het knopje nog niet gevonden wat ik om kan zetten. Haha, maar dat komt wel hoor. Ga lekker bijkomen van alles, en je hoeft me echt nog niet te mailen hoor. Doe het maar lekker als jij eraan toe bent en ik hoor je vanzelf wel weer.

 

Liefs van Karin

 

Hoi Asherah,

En ook ik reageer nog even;

Ooit zal ik ook wel van het negatieve het positieve maken,  en baal er soms best wel van hoor dat ik de zon maar niet zie schijnen. Ik probeer het echt wel, wil niet dat je denk dat ik alleen maar negatief ben. En natuurlijk weet ik dat ik goede stapjes maak.  Ik weet van mezelf dat ik goed een masker kan opzetten, maar van binnen voelde ik me zondag af en toe echt heel vervelend hoor. Ik heb het echt wel leuk gehad hoor zondag, begrijp me niet verkeerd. Nu was ik (voor mezelf) gedwongen om te blijven zitten met die meditatieoefening, dat is best eng als je duizelig bent. En zo waren er wel meer dingen. Ik voelde me het beste toen we gezamenlijk de oefeningen met Wil deden.

Natuurlijk moet je niet bezorgd zijn om me, dat heb ik ook nooit gewild. Je hebt het veel te druk met alle nieuwe dingen om je heen, als je je ook nog zorgen gaat maken om anderen, blijft er voor jezelf niets over.

Liefs Karin

Van Jose

 Hallo Asherah,

 

Het was gisteren een mooie dag, jammer dat die Henk de Kundalini

bij niet verder wilde laten stromen. Het begon eigenlijk al vrij snel te

stromen en dat heeft niets met sex te maken, want in eerste instantie

dacht ik dat het een vrouw was. Ik was zo blij dat het ging stromen, toen

Hij dat merkte legde hij meteen zijn hand op mijn keelchakra om het

terug te dringen.........................jammer.

 

Vanmiddag is het dan zover zo meteen tegen vieren ga ik zeggen dat

ik ontslag neem, hopelijk kan ik dan meteen al naar huis.

Ga ik me meteen even  zelf trakteren op een irish coffee bij V&D om te

vieren dat ik eindelijk afscheid neem van de maatschappij in deze vorm.

 

God sta me bij en laat me zien dat ik ook het juiste heb gedaan, laat

mij mijn weg zien die ik volgens U dan heb te gaan.

Misschien kun jij mijn vraag naar hem toe wat meer onderstrepen zodat

hij het ook ontvangt.

 Liefs Jose

 P.S. laat me weten wanneer jullie eens tijd hebben om naar ons toe te komen in ons bescheiden huisje.